Zpravodaj Strany zelených pro Prahu 8 Přihlášte se k odběru na praha8.zeleni.cz

Zelený infolist – 2/červen 2013

Problémy se zobrazením tohoto emailu?
Klikněte zde pro jeho zobrazení na webu

Vážení přátelé a příznivci zelené politiky,
do Vašich mailových schránek se právě dostává druhý infolist Strany zelených na Praze 8. Nedávné povodně zasáhly významně také Prahu 8, je nám velmi líto všech, komu nějakým způsobem zkomplikovaly život. Až opadnou voda i vášně, zkusme si uvědomit, že povodně jsou něco, s čím se budeme muset naučit do budoucna žít a snažit se zmírnit jejich následky. Poslední měsíce byly ve znamení aktivní kampaně vůči hazardu. Kromě snahy připomínkovat vyhlášku magistrátu na zastupitelstvu, jsme položili otázku do měsíčníku Osmička, kde se ukázalo, jak vedení Prahy 8 hazard regulovat nechce a jeho argumenty musí Člověk v Tísni označovat za nepravdivé. Závěrem ještě reportáž v Pražském patriotovi o našem pochodu po přehrazených cestách mezi Invalidovnou a Žižkovem. Příjemné nadcházející dny a naviděnou na některé z našich akcí.

Josef Kučera, předseda Strany zelených na Praze 8

Zveme Vás: Komentovaná prohlídka Kobyliské střelnice a Ďáblického hřbitova, po 17. 6. 2013 od 17:00
Zveme Vás: Veřejná debata PRAHA – „KASINO EVROPY“? pondělí 17. 6. 2013 od 19:00

libeňský zámeček fotoPraha jako Vídeň: 1 kasino

Pražská vyhláška o hazardu je nyní v připomínkování městskými částmi. Ty si mají zvolit režim, v jakém ho chtějí na svém území tolerovat. Praha 2, Praha 6, Praha 12 a Praha 13 zvolily nulovou toleranci, Praha 1 si schválila 21 kasin. Jak by se měla rozhodnout Praha 8?

Po vzoru Vídně bychom měli usilovat o 1 kasino v celé Praze. Kasina s živou hrou jako součást turistické nabídky Prahy (na Praze 8 např. v hotelu Hilton) je akceptovatelná míra tolerance hazardu. Současná situace v Praze je ale alarmující, hazard je možné provozovat na více než 700 místech, z toho na Praze 8 na více než 90 místech. Praha nese nelichotivou nálepku „kasina Evropy“. (...pokračování)

libeňský zámeček fotoPozvánka na komentovanou prohlídku Kobyliské střelnice a Ďáblického hřbitova

V pondělí 17. 6. jsou všichni zájemci zváni na krátkou komentovanou prohlídku kobyliské střelnice a ďáblického hřbitova.
Projdeme si tato ojedinělá a tragická místa paměti a zaměříme se na jejich význam v období heydrichiády, pražského povstání a politických procesů 50. let. Stranou nezůstane ani architektonická unikátnost jediného kubistického hřbitova na světě.
Sraz je v 17.00 u vstupu na pietní území kobyliské střelnice (ulice Čumpelíkova), pak se busem přemístíme ke hřbitovu a setkání můžeme zakončit v restauraci Na mělnické. (Další informace…)

libeňský zámeček fotoAbsurdita: z Karlína na Žižkov vedou už roky cesty pro chodce, které jsou zabarikádované

Napsali o nás: článek v Pražském Patriotu

Základní organizece Strana zelených Praha 8
praha8.zeleni.cz | praha8@zeleni.cz

Prosíme, pomáhejte nám šířit informace o aktivitách Strany zelených a přeposílejte a šiřte tento infolist mezi své přátele a známé. Děkujeme!
Twitter Facebook Youtube

Pokud si nepřejete zprávy od Strany zelených dostávat, odepište na tento e-mail a v předmětu uveďte slovo "NEZASÍLAT".