9. 10. 2013

V tomto týdnu policiejní vyšetřovatelé rozšířili obvinění v kauze Davida Ratha o vedení Metrostavu, který patří k nejvýznamnějším stavebním a tunelářským firmám v Česku. Stejná firma před třemi lety získala za neprůhledných okolností a na základě neférového „výběrového řízení“ zakázku na výstavbu předražené radnice Prahy 8 za 1,4 miliardy korun.

„Novostavbu radnice si v roce 2010 prosadila ODS společně se Suverenitou. Bez diskuze s veřejností, rozdílem jediného hlasu a pouhé tři týdny před komunálními volbami si místní politici prosadili investici, která rozpustí podstatnou část příjmů z privatizace bytů. Vítězem podivné parodie na výběrové řízení se stala právě firma Metrostav,“ konstatuje Petr Vilgus, opoziční zastupitel z Prahy 8 za Stranu zelených.

V Libni – Palermu současné Prahy ovládaném modrým kmotrem Martinem Cibulkou – nyní vládne koalice ODS, Hlavu vzhůru a TOP09 s podporou komunistů. Na přípravu Centra Palmovka už byly investovány desítky milionů z obecní kasy.

„Doporučuji policejním vyšetřovatelům, aby se při vyšetřování v sídle Metrostavu na Palmovce zaměřili také na zakázku na radnici Prahy 8. Podezřelých okolností je v tomto případě více než dost,“ konstatuje zastupitel Petr Vilgus (SZ).

(Tisková zpráva Strany zelených v Praze 8 ze dne 9. 10. 2013)

¨

Odkazy na kritické zdroje k radnici Prahy 8 z let 2010–2013:

Podrobná analýza na serveru Nasipolitici.cz včetně obsáhlé videoreportáže:

Autentické dokumenty k Centru Palmovka

Časová osa Centra Palmovka